X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Nicu Popescu: Participarea la Adunarea ONU consolidează relațiile Moldovei cu alte țări

28 sep. 2019,, 11:00   Politică
2278 2

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, consideră că „participarea Moldovei la Adunarea Generală a ONU va permite să se extindă agenda relațiilor cu alte țări, în special cu SUA”.

Diplomatul a menționat în rețelele de socializare că „participarea delegației RM la reuniunea Adunării Generale urmărește cîteva obiective concomitent – în primul rînd, promovarea practicii diplomației active pe platforma ONU”, relatează infotag.md.

„Moldova ca un stat mic are nevoie de instituții internaționale, organizații internaționale care ne permit să amplificăm vocea noastră și eforturile noastre diplomatice. În al doilea rînd, o astfel de reuniune ne permite să avem întrevederi bilaterale, să dezvoltăm relațiile cu mai multe state fără a efectua vizite separate în aceste state”, a spus el.

Potrivit lui, pe platforma Adunării Generale a ONU el a avut circa 15 întrevederi, inclusiv cu Secretarul General al OSCE, Thomas Greminger, colegii din Ucraina, Polonia, Finlanda, Georgia, Croația. Popescu a menționat că în cadrul dialogului a fost discutată „agenda europeană a RM, extinderea relațiilor bilaterale cu UE, precum și cu astfel de țări, precum Georgia și Ucraina”.

„Astfel, noi vom putea extinde agenda bilaterală a relațiilor cu alte țări”, a spus el, menționînd, în special, că vizita „îi permite să dezvolte cooperarea cu SUA”.


Diplomatul a menționat că „a fost discutată și chestiunea privind reglementarea transnistreană”.

„Aceasta este una din prioritățile politicii noastre externe. Noi ne dorim sprijin internațional pentru poziția noastră, pentru dorința noastră de a obține retragerea trupelor ruse și respectarea neutralității Republicii Moldova. Am abordat acest subiect practic în toate întrevederile mele. Am avut o discuție foarte detaliată cu Secretarul General al OSCE privind reglementarea transnistreană”, a scris diplomatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?