COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Nicu Popescu: Moldova îşi doreşte normalizarea relaţiilor cu Rusia

Nicu Popescu: Moldova îşi doreşte normalizarea relaţiilor cu Rusia

Nicu Popescu, a declarat, în cadrul unui interviu acordat agenţiei ruse TASS, că Republica Moldova îşi doreşte normalizarea relaţiilor cu Rusia.

„S-au acumulat foarte multe lucruri negative în relaţiile ruso-moldovene în ultimii ani şi chiar decenii. Suntem interesaţi să discutăm aceste probleme pentru a normaliza relaţiile cu Rusia, pentru a ajunge la un nivel stabil al relaţiilor economice şi politice”, a spus acesta.

„Cînd Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană acum cinci ani, Rusia a suspendat Acordul de liber schimb cu Moldova. Cu toate acestea, vedem că există ţări care se bucură de acorduri de liber schimb cu Uniunea Europeană, dar şi cu Rusia. De exemplu, Serbia şi Israelul. Rusia nu le impune restricţii comerciale”, a adăugat Popescu.

Ministrul moldovean a făcut referire şi la situaţia din Transnistria. „Există o controversă în legătură cu Transnistria şi staţionarea trupelor ruse în Moldova. Guvernul nostru insistă că trupele ruse nu pot staţiona pe teritoriul ţării noastre pentru că acest lucru încalcă legile şi dreptul suveran de a decide ce trupe pot staţiona pe teritoriul nostru”, a spus Popescu. El a mai adăugat că autorităţile de la Chişinău doresc rezolvarea situaţiei din Transnistria, dar se opun categoric federalizării Republicii Moldova.


Ministrul moldovean a mai adăugat că relaţiile Chişinăului cu Uniunea Europeană şi NATO nu ar trebui să afecteze relaţiile cu Rusia. „Ca să fiu sincer, nu văd o contradicţie aici. Rusia are relaţii foarte bune cu multe state membre ale UE şi NATO. Moldova îşi doreşte integrarea în Uniunea Europeană şi, în acelaşi timp, vrea să aibă relaţii bune cu Rusia, exact ca alte state membre ale Uniunii Europene”, a spus Nicu Popescu.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load