X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Nicu Popescu: Moldova îşi doreşte normalizarea relaţiilor cu Rusia

27 aug. 2019,, 15:00   Politică
2575 5

Nicu Popescu, a declarat, în cadrul unui interviu acordat agenţiei ruse TASS, că Republica Moldova îşi doreşte normalizarea relaţiilor cu Rusia.

„S-au acumulat foarte multe lucruri negative în relaţiile ruso-moldovene în ultimii ani şi chiar decenii. Suntem interesaţi să discutăm aceste probleme pentru a normaliza relaţiile cu Rusia, pentru a ajunge la un nivel stabil al relaţiilor economice şi politice”, a spus acesta.

„Cînd Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană acum cinci ani, Rusia a suspendat Acordul de liber schimb cu Moldova. Cu toate acestea, vedem că există ţări care se bucură de acorduri de liber schimb cu Uniunea Europeană, dar şi cu Rusia. De exemplu, Serbia şi Israelul. Rusia nu le impune restricţii comerciale”, a adăugat Popescu.

Ministrul moldovean a făcut referire şi la situaţia din Transnistria. „Există o controversă în legătură cu Transnistria şi staţionarea trupelor ruse în Moldova. Guvernul nostru insistă că trupele ruse nu pot staţiona pe teritoriul ţării noastre pentru că acest lucru încalcă legile şi dreptul suveran de a decide ce trupe pot staţiona pe teritoriul nostru”, a spus Popescu. El a mai adăugat că autorităţile de la Chişinău doresc rezolvarea situaţiei din Transnistria, dar se opun categoric federalizării Republicii Moldova.

Ministrul moldovean a mai adăugat că relaţiile Chişinăului cu Uniunea Europeană şi NATO nu ar trebui să afecteze relaţiile cu Rusia. „Ca să fiu sincer, nu văd o contradicţie aici. Rusia are relaţii foarte bune cu multe state membre ale UE şi NATO. Moldova îşi doreşte integrarea în Uniunea Europeană şi, în acelaşi timp, vrea să aibă relaţii bune cu Rusia, exact ca alte state membre ale Uniunii Europene”, a spus Nicu Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?