X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Niciun leu din bugetul statului! A demarat reconstrucția Președinției

22 feb. 2018,, 17:40   Politică
4588 7

Astăzi a fost dat startul lucrărilor de reparație a clădirii, informează Noi.md.

La eveniment a participat președintele Igor Dodon și ex-ambasadorul Republicii Turcia, Hulusi Kılıç. Potrivit șefului statului, lucrările de reparație vor dura pînă în luna august curent, iar toate cheltuielile vor fi suportate integral de partea turcă. Se preconizează ca sediul renovat a al instituției prezidențiale să fie dat în exploatare la 27 august, de Ziua Independenței.

„Acest edificiu este un simbol al statului și al statalității țării noastre. Anume aici au avut loc primele ședințe ale Parlamentului, atunci cînd a fost creată Republica Moldova ca stat independent. Clădirea a fost devastată în urma tentativei de lovitură de stat în aprilie 2009. Mi-am exprimat regretul că cei care au guvernat țara timp de 9 ani nu au întreprins nimic pentru a renova această clădire”, a declarat Dodon.

Prin intermediul Agenției turce de Coordonare și Cooperare (TIKA), Guvernul Turciei a efectuat toate procedurile legale necesare pentru selectarea companiei care va efectua lucrările de construcție. Pe parcursul a două decenii, TIKA a implementat zeci de proiecte de menire socială în Găgăuzia și în alte regiuni ale Moldovei, inclusiv în municipiul Chișinău.

Igor Dodon a lansat și o invitație oficială la adresa omologului său turc, Recep Tayyip Erdogan, de a participa la evenimentul de inaugurare a clădirii renovate a Președinției.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?