X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Nemerenco, despre separarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

24 iun. 2019,, 22:15   Politică
1917 0

Ala Nemerenco susține inițiativa prim-ministrului Maia Sandu și consideră necesară separarea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în două instituții diferite.

Declarații în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR. Potrivit Alei Nemerenco, nu este posibilă acoperirea tuturor problemelor din domeniu, fuzionarea contribuind la „frînarea din mișcare” a activității instituției.

„Este o idee bună și susțin ideea doamnei prim-ministru. Trebuie să ne separam pașnic și prietenește, să fim foarte concentrați pe anumite domenii și să încercăm să soluționăm strict. Nu trebuie să pierdem din viteza cu care am început. Sînt domenii foarte largi care nu-i permit ministrului și echipei pe care o are să le acopere”, a declarat Ala Nemerenco, scrie Agora.

„Aceste mari domenii: sănătatea și protecția socială sînt două mari probleme dacă le punem împreună, ele frînează din mișcare. Dacă o iei de la principiul sănătate, de la înțelegerea conceptuală și principială, sănătatea este pe alături de domeniul social. Fals. Oamenii se axează pe problemele lor. Nu cred ca este posibilă acoperirea problemelor chiar și cu miniștri și viceminiștri. Astfel, ministerele pierd din viteză”, a mai adăugat ministrul.

Nemerenco a subliniat că există practici de fuzionare a ministerelor, însă în țări mult mai dezvoltate decît Republica Moldova.


„Aceasta nu este prima experiență pentru Republica Moldova, noi am mai avut o dată fuzionat acest Minister, după care el a divorțat în mod pașnic. Din toata experiența mea de lucru, pentru că am lucrat cu diferite ministere în diferite țări, am observat că mai există așa prctici, dar nu se întîmplă în țări cu un nivel de dezvoltare ca al R. Moldova, ci în țări ca Japonia sau Finlanda”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?