TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ne putem aștepta la o coaliție PSRM - PDM?

Ne putem aștepta la o coaliție PSRM - PDM?

O coaliție dintre Partidul Democrat și Partidul Socialiștilor pare cea mai probabilă analizînd opțiunile aflate la vedere.

De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea. Totodată, analistul spune că negocierile nu se poartă în lumina proiectoarelor, ele sînt ascunse, transmite IPN.

„Nici nu știm măcar dacă s-au purtat negocieri secrete, de exemplu, între PDM și PSRM. Vedem doar declarațiile publice”, a declarat Corneliu Ciurea la Publika TV.


În opinia lui, din punct de vedere politic, toate coalițiile sînt imposibile și n-ar trebui să se producă. Totuși, politica este arta posibilului și există posibilitatea de a crea o alianță din părți incompatibile, menționează analistul. Corneliu Ciurea atrage atenția că cel mai recent sondaj al IMAS arată că unii alegătorii consideră posibilă o coaliție dintre democrați și socialiști.

Jurnalistul Petru Bogatu este de părere că, formal, pachetul propus de Partidul Socialiștilor ieri se adresează tuturor partidelor.

Acum două zile, blocul ACUM a invitat PSRM pentru a discuta despre pachetul de proiecte „privind deoligarhizarea statului” și asumarea răspunderii pentru crearea unui guvern minoritar. Ulterior, Partidul Socialiștilor a înaintat pachetul său de proiecte legislative, să fie aleasă în fruntea Parlamentului Zinaida Greceanîi, dar și să preia ministerele apărării și afacerilor externe.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load