TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Năstase spune în ce condiții va fi semnat acordul între ACUM și PSRM

Năstase spune în ce condiții va fi semnat acordul între ACUM și PSRM

„Vom semna acest acord cu o singură condiție: socialiștii să-și asume alături de noi reformarea din temelie a sistemului judecătoresc și Procuraturii. În alte condiții – nu”. Declarația a fost făcută de Andrei Năstase după ședința de astăzi a Guvernului.

În aceste zile, reprezentanții Blocului ACUM și PSRM dezbat la nivel tehnic anumite propuneri care vizează reformarea justiției și în cîteva zile ar putea ajunge la o înțelegere finală, a spus Maia Sandu.

„Platforma DA și PAS, în cadrul Blocului ACUM, nu are niciun fel de divergențe. Am propus și un angajament cu privire la neadmiterea traseismului politic în cadrul Parlamentului, care va ajunge în acest acord. Așteptăm un angajament foarte ferm și față de alegeri locale libere și corecte”, a adăugat Andrei Năstase.

Lidera PAS a reiterat că-și dorește ca viitorul acord cu PSRM să fie susținut în unanimitate. „Să avem angajamentul tuturor deputaților care au votat pentru acest Guvern, în raport cu toate măsurile de reformă pe care acest Guvern și le asumă”, a motivat Maia Sandu, adăugînd că este o idee bună ca și Igor Dodon să semneze acordul, deoarece el va trebui să promulge toate legile adoptate de Parlament.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load