X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Năstase spune ce va face PDA dacă nu va fi identificat un candidat unic la prezidențiale

14 feb. 2020,, 09:14   Politică
2607 4

Dacă pentru alegerile prezidențiale din acest an nu va fi identificat un candidat comun apartinic al forțelor de dreapta, atunci Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr își va înainta propriul pretendent pentru fotoliul de președinte. Declarația aparține liderului PPPDA, Andrei Năstase.

Politicianul a refuzat să spună dacă acest candidat va fi el și a menționat că decizia va fi luată de comun acord în cadrul Platformei DA, transmite NOI.md cu referire la IPN.

În opinia lui Andrei Năstase, președintele Igor Dodon este acum foarte puternic din punct de vedere politic.

De aceea, politicianul consideră că partidele de dreapta trebuie să lărgească frontul. „Iată de ce vă spun motivul adevărat pentru care nu vreau să mai merg pe exercițiul din 2016, vreau să coagulăm forțele. În momentul în care acest lucru nu se va produce cu un candidat apartinic, apolitic, bineînțeles Platforma DA este pregătită să înainteze propriul candidat, care neapărat va solicita sprijinul și al unioniștilor, și al stataliștilor, și al pro-europenilor”, a precizat Andrei Năstase.

Politicianul spune că dacă ar fi candidat el la scrutinul prezidențial din anul 2016, atunci cînd candidatul comun al blocului ACUM a fost Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, probabil rezultatul ar fi fost altul. „Noi în 2016 am ratat o șansă uriașă. Și nu vorbesc aici despre partidele noastre. Nu vorbesc aici despre mine, despre Maia Sandu, nu despre noi este vorba. Despre Moldova este vorba. Țara noastră a ratat o șansă uriașă de a se salva, atunci în 2016 și de Plahotniuc, și de Dodon. Procesele au fost amînate cu patru ani”, a declarat Andrei Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?