X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Năstase: Procuratura Generală este pur și simplu blocată

2 sep. 2019,, 10:10   Politică
8120 5

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a revenit la ideea numirii în fruntea Procuraturii Generale a unui profesionist din afara Republicii Moldova, solicitându-i în acest sens președintelui Igor Dodon să acorde cetățenia moldovenească unui potențial candidat.

Năstase a declarat în cadrul unui interviu pentru Oficial.md că înainte de semnarea unui nou acord de coaliție cu PSRM să se revină la problema alegerii procurorului general.

„Spre exemplu, chestiunea Procurorului General este esențială, pentru că procuratura, în forma ei de agregare de astăzi, este pur și simplu blocată. Am lansat de prea multă vreme varianta unui procuror general european, pentru o reformă reală a justiției, dar observ că președintele are o problemă cu cetățenia unui procuror competent și nu pune în valoare schimbările esențiale pe care doar un astfel de procuror le poate face. Ce-l împiedică pe şeful statului să ofere foarte rapid cetățenia unui procuror european absolut competent? Aparent nu-l împiedică nimic! Așa că voi insista pentru un procuror european competent, independent. Situația actuală nu mai poate fi multă vreme tolerată. Ori facem justiție, ori schimbăm în profunzime abordările”, a declarat Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?