Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Năstase: Pînă la alegerile locale trebuie să curățăm toate instituțiile statului

6 iul. 2019,, 10:45   Politică
3003 4

Vicepremierul, ministrul de interne, Andrei Năstase, afirmă că. pînă la alegerile locale, care vor avea loc pe 20 octombrie, trebuie „curățate” toate instituțiile statului și noua majoritate parlamentară trebuie să facă tot posibilul ca următorul scrutin să se desfășoare în condiții constituționale.

Declarația a fost făcută în platoul postului de televiziune RTR Moldova, transmite IPN.

De asemenea, Andrei Năstase spune că în următoarele alegeri locale Partidul Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate vor merge, mai departe, într-un bloc atît în municipiul Chișinău, cît și în celelalte localități din țară.

Politicianul spune că blocul ACUM va avea un candidat pentru scrutinul din Chișinău. Despre faptul că acesta va concura cu pretendentul Partidului Socialiștilor Andrei Năstase menționează că ACUM va promova o luptă cinstită, fără geopolitică, fără lovituri „sub centură”. „Eu sper că din cealaltă parte va fi același lucru”, a menționat liderul PPDA.

El spune că majoritatea parlamentară rămîne fără două voturi – a deputaților Andrei Năstase și Maia Sandu care au plecat din Parlament în Guvern. „Cel mai probabil, în aceste circumscripții vor avea loc alegeri repetate odată cu scrutinul local. Uitați-vă cîte probleme ne-a creat acest sistem mixt de vot. De aceea, problemele trebuie să fie soluționată pe cale legală, legislativă”, afirmă politicianul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?