Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Năstase oferă detalii privind anunțarea în căutare internațională a lui Plahotniuc

30 aug. 2019,, 10:30   Politică
12172 1

Fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc, va fi anunțat în căutare internațională „cît de curînd”, declară ministrul de Interne, Andrei Năstase.

El a precizat, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, că a întreprins „toate măsurile necesare” pentru ca Ilan Șor să fie anunțat în căutare internațională și că în curînd aceeași soartă o va avea și Plahotniuc.

„În vizita mea din SUA voi anunța toate instituțiile de acolo cu privire la faptul că în Republica Moldova există un proces penal cu privire la uzurparea puterii în stat. Eu sper că procurorii se vor mișca mai repede decît se așteaptă Plahotniuc și complicii săi și vom avea cît se poate de curînd aceleași demersuri și față de Plahotniuc, de dare în căutare internațională și tragere la răspundere”, a declarat Andrei Năstase.

Potrivit unor informații din spațiul public, prima țară spre care a plecat Plahotniuc după cedarea puterii, în iunie, a fost SUA. Datele biroului american de emigrare arată însă că Plahotniuc, utilizînd pașaportul său moldovenesc, a părăsit a doua zi SUA și nu a mai revenit în țară.

Totuși, Plahotniuc mai deține cetățeniile a cel puțin trei state, a României, Rusiei și Cehiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?