COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Năstase oferă detalii privind anunțarea în căutare internațională a lui Plahotniuc

Năstase oferă detalii privind anunțarea în căutare internațională a lui Plahotniuc

Fostul lider al democraților, Vlad Plahotniuc, va fi anunțat în căutare internațională „cît de curînd”, declară ministrul de Interne, Andrei Năstase.

El a precizat, în cadrul unei emisiuni de la TVR Moldova, că a întreprins „toate măsurile necesare” pentru ca Ilan Șor să fie anunțat în căutare internațională și că în curînd aceeași soartă o va avea și Plahotniuc.

„În vizita mea din SUA voi anunța toate instituțiile de acolo cu privire la faptul că în Republica Moldova există un proces penal cu privire la uzurparea puterii în stat. Eu sper că procurorii se vor mișca mai repede decît se așteaptă Plahotniuc și complicii săi și vom avea cît se poate de curînd aceleași demersuri și față de Plahotniuc, de dare în căutare internațională și tragere la răspundere”, a declarat Andrei Năstase.


Potrivit unor informații din spațiul public, prima țară spre care a plecat Plahotniuc după cedarea puterii, în iunie, a fost SUA. Datele biroului american de emigrare arată însă că Plahotniuc, utilizînd pașaportul său moldovenesc, a părăsit a doua zi SUA și nu a mai revenit în țară.

Totuși, Plahotniuc mai deține cetățeniile a cel puțin trei state, a României, Rusiei și Cehiei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load