Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Năstase nu exclude un Guvern funcțional cu PSRM

13 apr. 2019,, 12:26   Politică
3370 10

Președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, copreședintele blocului ACUM, spune că discuțiile cu Partidul Socialiștilor vor continua, dar se va vedea unde vor duce aceste discuții.

Afirmația a fost făcută în contextul în care PSRM s-a declarat disponibil să creeze o „majoritate parlamentară, cu guvern funcțional, nicidecum unul minoritar, cu Blocul Politic ACUM”, transmite IPN.

Andrei Năstase spune că membrii blocului ACUM se vor convoca în consiliul blocului și în cadrul fracțiunilor PAS și PPDA și vor reveni cu o reacție la declarațiile socialiștilor.

Andrei Năstase spune că dacă între blocul ACUM și PSRM va crește cota de încredere, se pot discuta anumite formule, inclusiv dacă se ajunge pînă la votarea unui guvern sau nu, dacă se votează un guvern minoritar sau unul majoritar.

„Cînd ajungem acolo, putem să discutăm și dacă lucrurile merg foarte bine, realizăm cu toții un guvern funcțional”, spune copreședintele ACUM. Totodată, Andrei Năstase spune că actualmente cota de încredere între cele două formațiuni „este la nivelul zero”.

De asemenea, copreședintele blocului ACUM este de părere că se merge intenționat spre blocajul adoptării legilor în Parlament și astfel se merge către alegerile anticipate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?