COVID-19 în MOLDOVA

Năstase, despre faptul că funcționarii Guvernului ar fi demiși pe criterii politice

Năstase, despre faptul că funcționarii Guvernului ar fi demiși pe criterii politice

După ce mai mulți funcționari de la Guvern au fost demiși în timp record, actuala conducere a Executivului a fost acuzată că ar da afară oamenii ținînd cont de anumite criterii politice.

Vicepremierul Andrei Năstase dezminte, însă, acest lucru. El spune că le-a cerut să plece celor care au contribuit la politizarea MInisterului Afacerilor Interne, pe care actualmente îl conduce, însă precizează că îi va promova întotdeauna pe cei care își îndeplinesc munca profesionist.

„Haideți să ne uităm mai întîi la cine face asemenea acuzații. Este vorba aceea „hoțul strigă hoții”. Nu poate fi în niciun fel vorba de epurări. În sistemul MAI este nevoie de continuitate și memorie instituțională, iar cei care îndeplinesc exigențele de profesionalism și meritocrație vor fi întotdeauna promovați. Am făcut însă un apel la conștiința celor care știu că au contribuit la politizarea Ministerului Afacerilor Interne și a subdiviziunilor și le-am cerut să plece, iar unii au făcut deja acest lucru. Și evident că vom avea o politică de toleranță zero față de orice înseamnă corupție și abuzuri – este de altfel unul din cele mai importante angajamente ale actualei guvernări”, a spus Năstase, într-un interviu acordat pentru tribuna.md.


Ministrul a precizat că lichidarea Direcției a 5-a a INI a avut la bază aceleași motive – corupția și abuzurile – dar a ținut să menționeze că oamenii de acolo care nu au fost implicați în scheme dubioase se vor regăsi și mai departe în cadrul MAI, cu competențele corespunzătoare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load