X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Năstase, despre cooperarea cu PD: „Sper că și partidul Maiei Sandu gîndește la fel”

26 feb. 2018,, 14:20   Politică
4199 6

„Platforma Demnitate şi Adevăr” nu va face alianţe doar pentru a putea concura pentru Preşedinţia sau pentru a accede în Parlament.

Declarația aparține liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care a precizat că orice colaborare cu Partidul Democrat, în urma alegerilor parlamentare, este exclusă de la bun început. El și-a exprimat speranța că și PAS are aceeași poziție fermă în această problemă.

„Orice colaborare cu partidul lui Plahotniuc este exclusă din start. Acum şi pe viitor. Şi sper că şi în partidul condus de Maia Sandu se gîndeşte la fel. Este unul dintre angajamentele ferme care stau la baza alianţei noastre electorale pe care am declarat-o anume în vederea preluării puterii şi producerii schimbării. Platforma Demnitate şi Adevăr nu face alianţe pentru a putea concura pentru preşedinţie sau pentru a accede în Parlament”, a declarat Năstase.

Politicianul a menționat că lista candidaților pentru parlamentare va fi constituită în baza criteriilor de meritocrație și integritate. Potrivit lui, Moldova are nevoie de un sistem în cadrul căruia să fie promovate persoane care au obţinut rezultate concrete.

„Vorbele frumoase, titlurile şi diplomele sînt bune, dar fără fapte concrete, fără luptă evidentă în numele şi pentru binele celorlalţi, nu valorează nimic. Pentru Platforma DA acesta este un principiu absolut, esenţial pentru constituirea unei liste puternice şi atractive pentru cetăţeni”, a adăugat Năstase.


Menționăm că Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat în repetate rînduri că vor participa în comun la alegerile parlamentare din acest an. Potrivit lor, lista electorală a PAS-PPDA va fi întocmită în urma unui control riguros al candidaților, sub aspectul integrității și al pregătirii profesionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?