COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Năstase comentează demisia lui Codreanu: Sîntem tot mai aproape de normalitatea democratică

Năstase comentează demisia lui Codreanu: Sîntem tot mai aproape de normalitatea democratică

După ce Ruslan Codreanu a fost demis astăzi din funcția de primar interimar al capitaleide către Consiliul Municipal Chișinău (CMC), ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a venit cu o reacție pe rețelele de socializare prin care salută decizia luată de către consilieri.

„Demiterea celui care a ocupat în ultimul an în mod abuziv și ilegal funcția de primar general al capitalei constituie un prim pas de reparație morală față de cetățenii capitalei, al căror vot democratic a fost călcat în picioare de regimul oligarhic al lui Plahotniuc. Sîntem tot mai aproape de normalitatea democratică dorită de oameni. În continuare voi munci și lupta ca voința liber exprimată a oamenilor să fie respectată”, a scris pe rețelele de socializare Andrei Năstase.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Ruslan Codreanu și-a anunțat demisia din funcția de viceprimar pe domeniul social și, respectiv, din funcția de primar-interimar al municipiului Chișinău. Codreanu a mai spus că nu va da calificative la subiectele discutate la CMC.


Anterior, în cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, Ruslan Codreanu a spus că după ce rezultatele alegerilor locale noi din Chișinău au fost anulate, el i-a propus lui Andrei Năstase să-l numească primar interimar printr-o dispoziție, dar acesta ar fi refuzat.

Andrei Năstase a cîștigat alegerile locale noi din Chișinău, care s-au desfășurat în luna iunie a anului trecut, dar rezultatele scrutinului au fost anulate ulterior de instanțele naționale de judecată, inclusiv Curtea Supremă de Justiție. Motivul invocat de magistrați a fost că Andrei Năstase a făcut agitație electorală în ziua tăcerii, într-un live pe Facebook, video care, în opinia judecătorilor, ar fi influențat rezultatele scrutinului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load