X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nastase: Avem nevoie de un Guvern pro-european, democratic și credibil

18 mai. 2020,, 23:22   Politică
4164 2

Dacă se va degaja o majoritate care să poată demite guvernul Chicu, exact această majoritate (pentru a putea fi validată ca fiind o majoritate care va lucra pentru și în folosul poporului) trebuie să voteze, înaintea demiterii actualului guvern, nu după, un set de legi care să susțină hotărîrea parlamentului votată pe 8 iunie 2019, prin care Republica Moldova a fost declarată stat capturat. Declarațiile au fost făcute de liderului PPDA (Platformei DA), Andrei Năstase, în cadrul unui interviu pentru PSnews.ro.

Potrivit lui Năstase, aceste legi trebuie să permită activarea imediată a tuturor pîrghiilor legale, în deplin acord cu Constituția Republicii Moldova, prin care lupta anti-corupție să genereze efecte concrete și imediate și sancțiuni serioase tuturor celor care au sărăcit programatic acest popor.

”Ele trebuie să aducă modificări esențiale Codului Penal și Codului de procedură penală, așa încît dosarele esențiale pentru societatea noastră să fie rezolvate cu celeritate și în deplină transparență, să permită să se documenteze cu maximă prioritate anchetele penale care vizează demnitari, funcționari publici, miniștri și deputați, trebuie să redefinească imunitatea demnitarilor în fața legii. Legile la care facem referire trebuie să ofere un nou cadru legal și concurențial mediului de afaceri, să elimine corupția generalizată din instituțiile statului, să împiedice corpul judecătorilor și al procurorilor să mai decidă arbitrar, ci doar în spiritul și litera legilor. În egală măsură, aceste legi, prin conținutul lor, trebuie să pună în centrul politicilor de stat CETĂȚEANUL și nu STATUL cu structurile sale actuale, birocratice și profund corupte”, a mai spus Năstase.

În opinia lui doar așa poate fi susținută activitatea unui guvern cu adevărat dedicat Republicii Moldova și oamenilor săi, unui guvern care să nu mai facă niciun fel de compromis, un guvern cu adevărat asumat și decis să facă ceea ce trebuie pentru toți oamenii și pentru fiecare în parte.

”Dacă interesul acestei asa-zise majorități politice este doar preluarea puterii, iar aceste legi pe care le vom propune în zilele următoare nu vor fi asumate și votate, Platforma DA va refuza să facă parte dintr-un asemenea scenariu obscur și descalificant, poziționat, ca toate celelalte anterioare, împotriva oamenilor și în beneficiul politicienilor și oportunistilor care ne țin în continuare captivi intereselor lor meschine. Dacă acești politicieni, care astăzi defilează pe la toate televizoarele vorbind halucinant despre democrație și despre Europa, cred că propunerea noastră nu este serioasă și asumată, atunci avem de făcut un anunț care să-i convingă de contrariul. În cazul în care se activează Hotărârea Parlamentului prin care Republica Moldova a fost declarată stat capturat și se votează întregul pachet de legi speciale din suport, Platforma DA își asumă guvernarea în totalitate, imediat, la nivel de prim-ministru și cabinet complet și se angajează să declanșeze cel mai aprig război dus vreodată cu corupția și sărăcia, la nivel de stat, prin măsuri și acțiuni fără precedent, toate în favoarea poporului și niciuna împotriva acestuia”, a mai spus Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?