COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Năstase așteaptă un răspuns de la PAS

Năstase așteaptă un răspuns de la PAS

Liderul Platformei DA speră că tărăgănarea anunțării unui candidat oficial la prezidențiale de către Partidul Acțiune și Solidaritate ar putea schimba parerea foștilor parteneri de Bloc. „Așteptăm o decizie din partea PAS de a ne susține, așa cum am făcut-o noi, în 2016”, a declarat Andrei Năstase în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

”N-am văzut deocamdată o decizie a Partidului Acțiune și Solidaritate de a participa sau nu cu un candidat. Iată de ce - în condițiile în care ideea noastră de a avea un candidat comun, apolitic, apartinic nu a fost susținută și de alte partide -, noi avem o decizie a partidului de a participa la aceste alegeri cu propriul candidat. Așteptăm o decizie din partea PAS de a ne susține, așa cum am făcut-o noi, în 2016”, a declarat liderul Platformei DA.

Andrei Năstase a precizat că așteaptă această suținere nu în turul doi, așa cum a lăsat să se înțeleagă Maia Sandu, în repetate rînduri, ci pe întreg scrutinul, așa cum a fost angajamentul asumat în vara lui 2019.


Maia Sandu a confirmat, anterior, că în vara lui 2019, atunci cînd s-a negociat cine să ocupe funcția de premier, după anunțarea coaliției cu Partidul Socialiștilor, i-a promis susținere lui Andrei Năstase pentru scrutinul prezidențial, iar în schimb a obținut funcția de șefă a Executivului. Între timp, lidera PAS s-a răzgîndit și spune că nu poate să-l sprijine pe fostul partener de Bloc, pentru că sondajele nu-i oferă acestuia șanse de cîștig, în special după ce Andrei Năstase a pierdut cursa pentru primăria capitalei.

Năstase s-a retras din cursa prezidențială din 2016, în favoarea Maiei Sandu, deși, potrivit lui, sondajele îi ofereau atunci mai mari șanse de cîștig decît liderei PAS. Maia Sandu a pierdut atunci cursa, în favoarea actualului șef de stat, Igor Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load