X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Năstase a anunțat demararea procesului de aderare a Consiliului Raional Dubăsari la programele europene

27 iul. 2020,, 12:00   Politică
2738 0

Liderul PPDA, Andrei Năstase, alături de deputații Stela Macari și Chiril Motpan, precum și alți membri ai formațiunii, a mers în vizită în raionul Dubăsari.

Năstase spune că a avut o întîlnire foarte bună cu veteranii războiului pentru independență și oamenii din partea locului la Cocieri.

„Prezența posturilor vamale interne pe partea dreaptă a Nistrului limitează drastic drepturile cetățenilor din satele din apropierea lor la libera circulație. În special sînt afectați localnicii care își au în zona respectivă grădinile, fiind împiedicați să transporte produsele agricole la Chișinău”, scrie Năstase pe pagina sa de Facebook.

O altă problemă identificată, spune liderul PPDA, este cea legată de circulația cu bacul plutitor. Năstase amintește despre solicitarea Platformei DA adresată guvernului de a demara elaborarea, iar ulterior implementarea unui proiect de construcție a unui pod peste Nistru la Molovata.

„Alte probleme cu care se confruntă raionul Dubăsari țin de:
Sistemele de irigare din localitățile de pe platourile Cocieri și Coșnița;
Lipsa sistemelor de canalizare și a punctelor de colectare a deșeurilor autorizate în majoritatea satelor;
Rata înaltă a șomajului în toate localitățile și inexistența unor oportunități care le-ar permite tinerilor să rămînă acasă”, a adăugat Năstase.


În vederea soluționării acestor probleme, a inițierii unui plan concret de acțiuni, Andrei Năstase a anunțat demararea procesului de aderare a Consiliului Raional Dubăsari la programele europene “Primarii pentru creștere economică” și “Convenția primarilor pentru climă și energie”.

„Aderarea la aceste proiecte ar permite implementarea unor miniproiecte ce vor soluționa în timp relativ scurt aceste probleme”, conchide Năstase.

În finalul vizitei, Năstase și ceilalți deputați au depus flori la monumentul Eroilor căzuți în războiul din 1992.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?