COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Nagacevschi, despre Șor: „Vrea să-și creeze statut de victimă politică”

Nagacevschi, despre Șor: „Vrea să-și creeze statut de victimă politică”

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a venit cu un comentariu după ce, astăzi, avocatul lui Ilan Șor l-a acuzat de imixtiune în actul justiției.

Ministrul afirmă că Ilan Șor încearcă să provoace o confruntare politică cu oficialii pentru a-și putea crea un statut de „victimă politică”, pentru a evita executarea pedepsei la locul aflării sale, dacă va fi condamnat definitiv în R. Moldova, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Apărarea este conștientă de faptul că eu acționez în strictă conformitate cu prevederile legislației în vigoare. Totodată, apărarea înțelege foarte bine că, în cazul unei eventuale condamnări și la Curtea de Apel și la Curtea Supremă de Justiție a inculpatului Șor, chiar dacă acesta nu este în Republica Moldova, organul de urmărire penală este justificat să solicite executarea pedepsei la locul aflării domnului Șor. Unica soluție de a bloca executarea pedepsei la locul aflării este posibilă, dacă s-ar crea acel statut de ,,victimă politică.” Iar confruntarea politică apărarea o provoacă, cel mai probabil, pentru a asigura statutul de ,,victimă politică.” Este o strategie și asta…”, a comentat Nagacevschi pe Facebook.


Ministerul Justiției a depus la Consiliul Superior al Magistraturii o sesizare în privința acțiunilor judecătorilor Curții de Apel Cahul care examinează dosarul deputatului fugar Ilan Șor. În document se spune că expertiza, care este așteptată de la Centrul Național de Expertize Judiciare (CNEJ) și din cauza căreia au fost amînate deja opt ședințe de judecată, întîrzie pentru că instanța nu a trimis la CNEJ materialele necesare pentru comisie.

„Neprezentarea documentelor solicitate de către comisie duce la tergiversarea efectuării expertizei judiciare”, se spune în sesizarea Ministerului Justiției adresată Consiliului Superior al Magistraturii.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load