X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3986

Moțpan: Se impun măsuri de securitate personală pentru membrii comisiilor de anchetă

2 sep. 2019,, 08:39   Politică
4647 1

Chiril Moțpan, președinteleComisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică afirmă că sînt necesare măsuri de securitate personală pentru membrii și, în special, președinții comisiilor de anchetă parlamentară. Parlamentarul afirmă că această concluzie decurge din unele informații obținute de Comisia pe care o conduce, transmite IPN:

„Investigațiile demarate de Comisiile parlamentare de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar și analiza privatizărilor și concesionărilor din anii 2013-2019, au pus pe jar arhitecții acestor scheme obscure și criminale. Determinarea și intransigența, responsabilitatea asumată a președinților acestor Comisii de maximă importanță, Alexandru Slusari și Igor Munteanu, a tulburat liniștea prea multor personaje implicate în hoțiile de proporții inimaginabile. Comisiile au avansat substanțial în investigarea acestor subiecte de interes național, iar unele informații obținute de Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică indică asupra faptului că se impun măsuri de securitate personală a membrilor și, în special, a președinților comisiilor de anchetă parlamentară”, a scris Chiril Moțpan într-o postare pe rețelele de socializare.

„Am citit informația președintelui Comisiei parlamentare pentru securitate privind pericolul eventual pentru șefii Comisiilor de anchetă. Am luat act de ea. Nu vreau mult să speculez pe acest subiect. Doar proștii nu să tem. Însă eu nu voi solicita paza și nu-mi schimb modul de viață. Raportul Comisiei este pe ultima sută de metri și oricum va fi publicat”, a reacționat unul din președinții comisiilor de anchetă vizați, Alexandru Slusari, de asemenea, într-o postare pe o rețea socială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?