COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moțiunea împotriva lui Gaiciuc, respinsă de Biroul Permanent

Moțiunea împotriva lui Gaiciuc, respinsă de Biroul Permanent

Moțiunea simplă inițiată de fracțiunile Blocului ACUM împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc, a fost respinsă de Biroul Permanent al Parlamentului, anunță vicespeakerul Alexandru Slusari.

Potrivit lui Slusari, cinci socialiști și președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, au votat pentru respingerea moțiunii. Motivul invocat a fost faptul că moțiunea are caracter individual și nu vizează politicile ministerului, transmite NOI.md cu referire la jurnal.md.

Pavel Filip ar plecat de la ședința Biroului Permanent, iar Monica Babuc nu a susținut respingerea moțiunii, a precizat Slusari.


Totodată, în cadrul aceleiași ședințe, deputații PSRM și PD au respins includerea în ordinea de zi a proiectului Hotărării privind crearea Comisiei de Anchetă cu investigarea circumstanțelor lichidării celor trei bănci devalizate.

„Vă amintesc că recomandarea pentru creare o astfel de comisie se conține în Raportul pe furtul miliardului, intocmit și votat împreună cu deputații socialiști. Cred că deja se vede cine și ce dorește pe subiectul jafului bancar”, a spus Slusari.

De asemenea, a fost respins și proiectul Platformei DA privind crearea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor evenimentelor din 7 aprilie 2009.

Amintim că deputații din Blocul ACUM au depus moțiune simplă împotriva ministrului Apărării, Victor Gaiciuc. Legislatorii îl acuză pe șeful de la Apărare că a elogiat mercenarii din Donbas care sfidează suveranitatea statului vecin.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load