TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moțiune simplă împotriva ministrului de Externe

Moțiune simplă împotriva ministrului de Externe

Fracțiunile blocului ACUM, Platforma DA și PAS, au înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului de Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi.

Inițiatorii moțiunii au calificat drept „iresponsabile” declarațiiile recente ale ministrului privind conflictul de pe Nistru din 1992. Aceștia s-au arătat nemulțumiți și de linia politicii externe promovată în prezent de conducerea instituției.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi. După primirea moţiunii, preşedintele şedinţei o aduce la cunoştinţa Parlamentului, care stabileşte data dezbaterii, şi dispune remiterea ei de îndată Guvernului şi distribuirea acesteia deputaţilor.


Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Recent, președintele Igor Dodon a declarat că afirmațiile ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, privind rolul armatei ruse în războiul de pe Nistru au fost interpretate greşit. Şeful statului spune că Ciocoi s-a referit la trupele de pacificare, nu la armata condusă la acea vreme de fostul general Alexandr Lebedi.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load