COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Morari ar fi consultantul Maiei Sandu, declarație

Morari ar fi consultantul Maiei Sandu, declarație

Viorel Morari, reținut în ianuarie 2020 pentru falsificarea probelor penale în favoarea lui Vlad Plahotniuc, este consultant în echipa Maiei Sandu.

Declarația a fost făcută de către Sergiu Mocanu, în direct la emisiunea Puterea a Patra de la Național 4, relatează Telegraph.md.

Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție din Republica Moldova, Viorel Morari, a fost reținut și plasat în izolator. Acesta a fost acuzat că l-ar fi protejat pe oligarhul Plahotniuc în frauda bancară de 1 miliard USD, scrie dw.com


Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, Morari este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc „o plîngere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificînd în cauza penală mai multe acte procesuale”. Toate aceste acţiuni au fost făcute, conform comunicatului citat, „din interese personale, precum şi în interesul petentului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară – furtul miliardului şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale”.

În cadrul urmăririi penale, Viorel Morari nu a recunoscut comiterea infracţiunilor de care este bănuit şi la acea etapă nu coopera cu ancheta, susțineau procurorii. Comunicatul Procuraturii Generale mai precizează că Morari „a adus, în cadrul acţiunilor de urmărire penală, ameninţări procurorului de caz, fapte ce urmează a fi examinate în ordinea legală”.

Contactat, Partidul Acțiune și Solidaritate nu a răspuns la mesaje și nu a infirmat sau confirmat pînă la această oră declarația lui Sergiu Mocanu.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load