Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Moldova și Ungaria vor semna un acord de colaborare strategică

4 feb. 2020,, 12:04   Politică
2735 0

Prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, ar putea efectua o vizită în R.Moldova, în luna martie curent.

Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon în urma unei înterevederi cu ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, Péter Szijjártó, care se află într-o vizită la Chișinău.

"Am exprimat gratitudine pentru menţinerea Moldovei în lista statelor prioritare pentru asistenţă a Ungariei, țară care a realizat în Republica Moldova peste 40 de proiecte în scopul promovării şi aprofundării cooperării economice şi politice.

Totodată, am pledat pentru dinamizarea schimburilor comerciale. După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 13 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 1,42% în comerțul total al țării noastre.

În context, am menționat că actuala guvernare are o agendă ambițioasă de investiții în infrastructură și am încurajat agenții economici din Ungaria să participe în aceste proiecte.


Pe finalul întrevederii am salutat disponibilitatea prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, de a efectua o vizită în Moldova în luna martie curent și am lansat inițiativa de a semna în cadrul acestei vizite un Acord de colaborare strategică dintre statele noastre", a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?