X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Moldova și Ucraina vor să intensifice cooperarea militară

12 aug. 2020,, 17:15   Politică
3679 0

Ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, a avut o discuție telefonică cu omologul său ucrainean, Andrii Taram, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării.

În cadrul dialogului, oficialii au abordat subiecte referitoare la situația regională, colaborarea cu partenerii și organizațiile internaționale, participarea militarilor celor două armate la activități comune, precum și stadiul cooperării bilaterale pe segmentul apărării, scrie deschide.md.

Ministrul Alexandru Pînzari l-a informat pe Andrii Taran despre situația epidemiologică din țară și în Armata Națională privind noul coronavirus și contribuția militarilor moldoveni la prevenirea și combaterea răspîndirii COVID-19 în Republica Moldova, prin patrulări și monitorizarea localităților aflate în carantină alături de polițiști și carabinieri.

De asemenea, cei doi miniștri au discutat și despre imposibilitatea desfășurării în acest an, din cauza pandemiei, a mai multor activități, inclusiv exerciții, la care urmau să participe contingentele Armatei Naționale împreună cu militarii din Ucraina și din alte țări.

La final, părțile au convenit asupra intensificării relațiilor de cooperare moldo-ucrainene pe domenii de interes comun și implementarea unor noi proiecte benefice pentru cele două instituții de apărare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?