X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova și Ucraina, tot mai aproape de a institui control comun la frontieră

7 feb. 2018,, 15:40   Politică
4218 2

Guvernul de la Kiev a aprobat astăzi Acordul privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport, mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei moldo-ucrainene, notează Noi.md.

Decizia a fost salutată de premierul Pavel Filip, care s-a arătat convins că acest acord va aduce doar beneficii părților. Potrivit lui, în scurt timp documentul urmează să fi adoptat și de Rada ucraineană.

„Sîntem pregătiți imediat să purcedem la controlul comun. Pentru noi prioritar este segmentul transnistrean al frontierei. Imediat cum va fi ratificat Acordul, trebuie să purcedem la controlul comun. Deja la punctul de trecere Cuciurgan-Pervomaisk avem un precedent și nu sînt probleme”, a punctat Filip.

Potrivit lui, toate îngrijorările părții transnistrene cu privire la instituirea controlului comun la frontieră s-au dovedit a fi neîntemeiate.

„S-au spulberat toate îngrijorările, cu toate că ele erau exprimate doar de așa-numitele autorități transnistrene, agenții economici și oamenii de rînd nu au avut asemenea probleme”, a adăugat el.


Acordul privind controlul în comun la frontiera moldo-ucraineană a fost semnat în cadrul vizitei oficiale din octombrie 2017 a premierului Ucrainei, Volodimir Groisman, în Republica Moldova. Controlul în comun va fi aplicat la toate punctele de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, atît în cazul transportului auto, cît și al celui feroviar. Potrivit autorităților, acesta va eficientiza interacțiunea instituțiilor cu funcții de control la frontieră din cele două state şi va facilita traficul de persoane și de mărfuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?