COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Moldova și Finlanda își vor extinde cooperarea în domeniul educației

Moldova și Finlanda își vor extinde cooperarea în domeniul educației

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu ambasadoarea Finlandei în Republica Moldova, Päivi Pohjanheimo, cu ocazia încheierii mandatului de ambasador în țara noastră.

Șeful executivului i-a mulțumit diplomatului pentru activitatea desfășurată, menționînd caracterul dinamic al dialogului bilateral, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

În mod special, premierul a apreciat atitudinea și sprijinul Finlandei pentru agenda europeană a Republicii Moldova. „Am simțit acest suport și în cadrul Parteneriatului Estic. Este important să menținem acest ritm, inclusiv pe durata Președinției finlandezele la Consiliul UE”, a spus Pavel Filip.

Șeful guvernului a exprimat recunoștință și pentru susținerea acordată de Finlanda în reglementarea conflictului transnistrean, precum și pentru disponibilitatea de a împărtăși din experiența acumulată pe subiecte de politică comună de securitate și apărare.


Printre cele mai importante proiecte implementate cu suportul Finlandei în țara noastră au fost evidențiate proiectele din domeniile: educației, protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități, libertății mass-media, securității cibernetice și prevenirii amenințărilor hibride. Părțile au convenit să extindă cooperarea în domeniul educației. Pavel Filip a accentuat că domeniul educației a fost declarat o prioritate pentru actualul guvern, iar experiența finlandeză în acest sens este una valoroasă.

Premierul a menționat că țara noastră își dorește o cooperare mai strînsă cu Finlanda și în domeniul economic, precizînd că reformele promovate de guvern au contribuit la îmbunătățirea mediului de afaceri, care a devenit mult mai atractiv pentru investitorii străini.

Ambasadoarea Päivi Pohjanheimo a mulțumit autorităților pentru buna colaborare pe parcursul mandatului și a exprimat disponibilitatea părții finlandeze de a continua cooperarea bilaterală în domeniile de interes reciproc.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load