TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova dorește să mențină parteneriatul trilateral neformal UE-FR-SUA

Moldova dorește să mențină parteneriatul trilateral neformal UE-FR-SUA

Moldova dorește să mențină în țară parteneriatul trilateral neformal Uniunea Europeană-Federația Rusă-Statele Unite ale Americii.

Acest lucru a fost declarat de președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul unei întrevederi la Bruxelles cu David McAllister, Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.


Șeful statului moldovean a discutat cu el mai multe chestiuni cu privire la politica internă și externă a Republicii Moldova, inclusiv aprofundarea dialogului strategic cu instituțiile europene în scopul implementării reformelor asumate de către țara noastră. În acest sens, Igor Dodon a adus mulțumiri partenerilor din UE pentru susținerea procesului de tranziție pașnică a puterii și depășirii crizei politice care a avut loc la începutului lunii iunie curent.

El a subliniat că prioritățile actualei Guvernări sînt bazate pe promovarea politicilor de stimulare a economiei, combaterea corupției în toate sferele și la toate nivelurile, consolidarea democrației și statului de drept. Totodată, președintele Republicii Moldova a remarcat necesitatea restabilirii imaginii țării și implementării eficiente a Acordului de Asociere cu UE.

Reieșind din existența unui consens între cei mai importanți parteneri externi ai Republicii Moldova, șeful statului a subliniat interesul țării noastre cu privire la menținerea și dezvoltarea parteneriatului trilateral neformal Uniunea Europeană – Federația Rusă – Statele Unite în Republica Moldova.

În context, Igor Dodon a reiterat intenția instituției prezidențiale de a promova o politică externă echilibrată, de a consolida neutralitatea Republicii Moldova, precum și a reglementa politic conflictul transnistrean.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load