COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Moldova condamnă așa-zisele „alegeri prezidențiale” din regiunea Abhazia

Moldova condamnă așa-zisele „alegeri prezidențiale” din regiunea Abhazia

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene nu recunoaște așa-zisele „alegeri prezidențiale” desfășurate pe data de 22 martie curent în regiunea Abhazia a Georgiei, notează Noi.md.

MAEIE consideră că aceste pseudo-alegeri, desfășurate în mod ilegal pe teritoriul unui stat suveran, sînt nule, avînd în vedere că vin în contradicție flagrantă cu normele și principiile fundamentale ale dreptului internațional consfințite în Carta ONU și Actul final de la Helsinki.

În legătură cu aceasta, MAEIE face apel către actorii internaționali să întreprindă toate măsurile necesare în vederea asigurării respectării Acordului de încetare a focului din 12 august 2008, privind pacea, securitatea și respectarea drepturilor omului, inclusiv prin asigurarea accesului nestingherit al Misiunii UE de monitorizare a situației în regiunile Georgiei - Abhazia și Țhinvali/Osetia de Sud.

Republicii Moldova optează pentru sprijinirea, în continuare, a eforturile întreprinse în vederea reglementării politico-diplomatice a conflictului în jurul celor două regiuni georgiene cu respectarea suveranității, integrității teritoriale și a frontierelor Georgiei recunoscute pe plan internațional.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load