Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mocanu spune că Vladimir Plahotniuc trebuie adus în Moldova ”în cușcă”

21 mai. 2020,, 16:01   Politică
2882 3

Președintele Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, susține că Vladimir Plahotniuc trebuie adus în Moldova ”în cușcă”.

Politicianul afirmă, în cadrul unui live, că liderul PAS Maia Sandu ar trebui să iasă din înțelegerea cu grupul Candu-Șor-Usatîi și să susțină eforturile Procuraturii în aducerea în țară a unuia dintre cei mai principali beneficiari ai fraudei bancare.

“Cerem buget de la stat pentru aducerea lui Plahotniuc în cușcă acasă. Maia Sandu se gîndește acum pe unde să fugă din această aventură cu Candu, Shor și Usatîi. Dacă acceptați logica că, Maia Sandu și Năstase s-au unit cu Dodon pentru a-l înlătura pe Plahotniuc, de ce nu acceptați că prioritar, pentru mersul anchetei privind furtul miliardului, este ca PG să pună mîna pe Plahotniuc”, a declarat Mocanu.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a declarat, la începutul acestei săptămîni, că unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului este Vladimir Plahotniuc. Procurorii dispun de probe care indică că anume cetățeanul Plahotniuc este beneficiarul banilor obținuți sub formă de credite de la BEM, prin intermediul Grupului Șor. În total, peste o sută de milioane de dolari. Luni, în privința lui Plahotniuc organul de urmărire penală a înaintat o nouă ordonanță de punere sub învinuire, prin care i se incriminează 3 capete de acuzare, și anume: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani, ambele săvîrșite în proporții deosebit de mari. Imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, acestea vor fi expediate autorităților competente ale Statelor Unite ale Americii pentru a fi extrădat și tras la răspundere în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?