Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Ministrul Justiției va fi exclus din CSM. Precizarea lui Chicu

6 ian. 2020,, 09:00   Politică
5127 0

Pe 20 ianuarie, la Chișinău va veni un grup de experți ai Consiliului Europei, pentru a oferi consultanță specialiștilor Ministerului Justiției în definitivarea documentelor ce vizează reforma justiției, anunță premierul Ion Chicu.

Actele au fost trimise joi pentru expertiză la Consiliul Europei.

„Ne dorim să reușim aprobarea în Parlament și implementarea acestei reforme cruciale pentru țară pe parcursul sesiunii parlamentare iarnă-vară”, scrie Chicu pe Facebook.

Prim-ministrul a ținut să precizeze că, viitoarea Comisie care va evalua integritatea și profesionalismul judecătorilor va fi formată din zece persoane, cinci dintre care vor fi experți străini, recomandați de partenerii noștri de dezvoltare, inclusiv de Uniunea Europeană. Ceilalți cinci vor fi înaintați de Parlament.

„Reforma mai prevede și eliminarea implicării politicului în (cel puțin) treburile CSM, prin excluderea ministrului Justiției din această structură. Proiectul limitează și imunitatea judecătorilor doar la domeniul de responsabilitate funcțională”, a enumerat Chicu cîteva prevederi din reforma justiției.


Documentele pot fi consultate pe pagina web a Ministerului Justiției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?