COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ministrul Justiției va fi exclus din CSM. Precizarea lui Chicu

Ministrul Justiției va fi exclus din CSM. Precizarea lui Chicu

Pe 20 ianuarie, la Chișinău va veni un grup de experți ai Consiliului Europei, pentru a oferi consultanță specialiștilor Ministerului Justiției în definitivarea documentelor ce vizează reforma justiției, anunță premierul Ion Chicu.

Actele au fost trimise joi pentru expertiză la Consiliul Europei.

„Ne dorim să reușim aprobarea în Parlament și implementarea acestei reforme cruciale pentru țară pe parcursul sesiunii parlamentare iarnă-vară”, scrie Chicu pe Facebook.

Prim-ministrul a ținut să precizeze că, viitoarea Comisie care va evalua integritatea și profesionalismul judecătorilor va fi formată din zece persoane, cinci dintre care vor fi experți străini, recomandați de partenerii noștri de dezvoltare, inclusiv de Uniunea Europeană. Ceilalți cinci vor fi înaintați de Parlament.


„Reforma mai prevede și eliminarea implicării politicului în (cel puțin) treburile CSM, prin excluderea ministrului Justiției din această structură. Proiectul limitează și imunitatea judecătorilor doar la domeniul de responsabilitate funcțională”, a enumerat Chicu cîteva prevederi din reforma justiției.

Documentele pot fi consultate pe pagina web a Ministerului Justiției.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load