COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ministră din Guvernul Sandu: „Mi-e frică tare că nu o să reușesc tot ce am planificat…”

Ministră din Guvernul Sandu: „Mi-e frică tare că nu o să reușesc tot ce am planificat…”

Ministra Sănătății Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), Ala Nemerenco, la o sută de zile de la învestirea în funcție spune că are marea frică de faptul că nu va reuși să facă tot ce și-a propus, or, spune ea zilnic îndeplinește rolul de „pompier, tămăduitor, reparator, salvator de vieți, anchetator” și îi rămîne puțin timp pentru a se ocupa de politicile ministerului pe care-l conduce.

„Toate astea tare îmi mai toacă timpul, și el zboară, și mi-e tare frică de un singur lucru – că nu o să reușesc tot ce am planificat. Căci toți înțelegem bine că cel mai des așa guverne sînt de sacrificiu, și timpul fuge, aleargă-înnebunit, și eu am în față acele două spitale regionale spre care trebuie să ajung cu orice preț, și să reușesc după prima majorare pentru gărzi să mai realizez încă o majorare, una mare de tot, și multe altele”, a comentat Ala Nemercenco.

Ministra Sănătății a făcut și ea un mic rezumat al lucrurilor pe care le-a realizat la MSMPS în primele o sută de zile de cînd a preluat această funcție. Printre realizările enumerate de Nemerenco sînt: stoparea achizițiilor dubioase și a procurărilor în exces a medicamentelor ajunse în termen de expirare; stoparea exclusivității/monopolului și termenului de 25 ani de contract unei singure companii în dializă; procurarea cu AIEA un aparat linear pentru radioterapie în oncologie; modificarea Regulamentului de numire în funcție a conducătorilor IMSP și demararea concursurilor; majorarea salariilor personalului pentru gărzile de noapte cu pînă la 1000 lei pentru o gardă din 1 octombrie etc.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load