Ministerul Apărării: Armata va rămîne în afara jocurilor politice

Ministerul Apărării: Armata va rămîne în afara jocurilor politice

Ministerul Apărării anunță că armata nu se va implica în criză și va rămîne în afara jocurilor politice, în contextul celor întîmplate în aceste zile la Chișinău.


„Conform Art.108 (1) din Constituția Republicii Moldova, Forțele Armate sînt subordonate exclusiv voinței poporului pentru garantarea suveranității, a independentei și a unității, a integrității teritoriale a țării și democrației constituționale.


În același timp, conform legii nr.345 cu privire la apărarea națională: Conducerea sistemului național de apărare este un atribut exclusiv și inalienabil al autorităților constituționale ale statului. Atît timp cît nu există certitudine clară în situația politică din țară, Armata Naționala se subordonează doar ordinii constituționale.


Armata Națională își continuă activitatea în mod obișnuit, nu se implică în criză și va rămîne în afara jocurilor politice”, se anunță într-o comunicare oficială.


Mai mult, MA anunță că pentru a reduce riscul unei escaladări, conform regulamentelor interne aplicabile în situații speciale, accesul în toate unitățile militare și instituțiile Ministerului Apărării sînt interzise pentru oricine în afara personalului instituției, pe termen limitat, în funcție de evoluția situației.


În comunicatul său, Ministerul Apărării nu face referire la articolul 87 privind Atribuţiile în domeniul apărării, în care se stipulează că Preşedintele Republicii Moldova este comandantul suprem al forţelor armate și acesta poate declara, cu aprobarea prealabilă a Parlamentului, mobilizarea parţială sau generală.Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load