X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Mihai Popșoi către judecători: A venit ziua judecății

29 sep. 2019,, 16:33   Politică
6431 4

Faptul că în sistemul de justiție s-a iscat un conflict și acest conflict a ieșit în spațiul public este un progres, consideră Mihai Popșoi, vicepreședinte al Parlamentului din partea blocului ACUM.

Comentînd scandalul din jurul Adunării Generale a Judecătorilor din 27 septembrie, în cadrul căreia au fost ridicate mandatele celor șase judecători ai CSM, precum și situația de conflict în ansamblu din sistemul de justiție, Mihai Popșoi a declarat în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de pe postul de televiziune NTV-Moldova că, în esență, odată cu implementarea de către noua coaliție de guvernare a reformei justiției a venit „ziua judecății” pentru magistrați și, în ciuda opunerii reprezentanților sistemului de justiție, procesul de reformă este de neoprit, relatează eNews.

„Acum Parlamentul și-a asumat responsabilitatea de a reforma sistemul de justiție de la rădăcini. Parlamentul a prescris remediul exact pentru îmbunătățirea situației în sistemul de justiție și în Procuratură. Dar pacientul, desigur, nu vrea să ia medicamentul. Medicamentul este amar. Se opune cum poate. Dar noi vom insista, și ceea ce se întîmplă astăzi noi înțelegem. Trebuie de spus că o parte dintre judecători, majoritatea judecătorilor, mulți dintre ei nu sînt integri, cei care au participat la multe procese, din care este clar că hotărîrea lor a fost influență de politic.

Prin urmare, acum ei înțeleg că a venit ziua judecății și că va trebui să răspundă. Și ei încearcă, prin orice metodă, să împiedice acest proces. Dar procesul este de neoprit”, a declarat vicespicherul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?