Michalko: Vinovații de frauda bancară trebuie să fie la pușcărie

Michalko: Vinovații de frauda bancară trebuie să fie la pușcărie

„Formarea unei majorități parlamentare care se bazează pe oameni vizați în raportul Kroll ar fi un obstacol foarte mare în cooperarea Uniunii Europene cu Republica Moldova”, susține șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko.


Într-un interviu pentru IPN,ambasadorul a declarat că persoanele vinovate de frauda bancară trebuie să stea la pușcărie.


Oficialul UE consideră că frauda bancară care s-a întîmplat în Republica Moldova a provocat o daună extraordinar de mare pentru țară și ea va fi resimțită de fiecare cetățean, pentru că el va trebui să plătească pentru această fraudă. Potrivit ambasadorului, oamenii care au comis această crimă uriașă trebuie să fie pedepsiți. „Statul de drept și sistemul judiciar trebuie să lucreze în Republica Moldova, așa cum este obișnuit într-o țară europeană. Oamenii care sînt vinovați pentru această crimă trebuie să fie la pușcărie, trebuie să fie pedepsiți”, a declarat Peter Michalko.


Șeful Delegației UE consideră important ca să existe cerere din partea Republicii Moldova către țările care ar avea legătură cu această fraudă, pentru cooperare standard în domeniul investigației în ceea ce privește identificarea banilor sustrași. „De asemenea, și în ceea ce ține de cei vinovați care au participat la acest furt”, a precizat el.


„Aceste activități trebuie să aibă loc deja acum pentru că vedem că dacă justiția nu funcționează, dacă statul de drept nu funcționează, atunci vedem că acest lucru poate avea consecințe chiar și pentru domeniul politic”, a mai spus Peter Michalko.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load