X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Michalko: UE va coopera cu orice guvern

23 apr. 2019,, 18:10   Politică
2296 1

Uniunea Europeană va continua cooperarea cu noul Guvern care va reieși din actualul proces politic, în baza cadrului existent – Acordul de Asociere dintre Republica Moldova și UE.

De asemenea, această cooperare urmează să se bazeze pe îndeplinirea acelor condiții care au fost comunicate Republicii Moldova în anii precedenți. Declarațiile aparțin șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko. El a menționat într-un interviu pentru IPN că UE are așteptări de la partenerii din viitorul Guvern că aceștia vor face tot pentru a atinge progrese în implementarea Acordului de asociere.

Șeful Delegației UE consideră important ca acum politicienii aleși, care au primit încrederea poporului, să ia deciziile prin care vor implementa așteptările cetățenilor.

„Țin să subliniez în această privință că relațiile între Uniunea Europeană și Republica Moldova, care se bazează pe Acordul de Asociere, și în acest an este marcată a cincea aniversare de la semnarea lui, sînt cu fiecare an din ce în ce mai strînse și mai puternice. Și este important acum ca din partea tuturor forțelor politice din Moldova, această bază a relațiilor și acest cadru să fie privit ca unul potrivit și care să rămînă și pentru viitor”, a notat ambasadorul.

Oficialul european a menționat că statul de drept și justiția trebuie să reprezinte o prioritate și așteptarea este ca noua majoritate de guvernare să fie formată în mod standard și transparent, cu respectarea voinței alegătorilor, dar nu prin metode care ar genera riscuri sau suspiciuni de corupere sau de folosirea justiției selective. Potrivit lui, cooperarea cu noul Guvern se va baza pe cadrul existent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?