Mesajul lui Dodon, la 10 ani de la protestele din 7 aprilie

Mesajul lui Dodon, la 10 ani de la protestele din 7 aprilie

La 10 ani de la protestele violente din 7 aprilie 2009, președintele Igor Dodon se arată convins că a avut loc o tentativă de lovitură de stat, informează Noi.md.


El și-a exprimat regretul că, deși au fost formate mai multe comisii de anchetă în acest sens, investigațiile nu au dat niciun rezultat.


”Cei care atunci strigau „jos”, acum din nou strigă „jos”. Și la guvernare sînt inclusiv cei care au venit acum 10 ani, în urma acestei tentative de lovitură de stat. Ei sînt la guvernare. Prin urmare, scopul nu a fost atins. Au fost aduși la guvernare sub lozinci democratice, dar situația s-a înrăutățit pe mai multe aspecte și acest lucru îl cunosc absolut toți”, a comentat Dodon.


Șeful statului a remarcat că cetățenii care au ieșit la proteste și au cerut schimbări radicale, au fost trași pe sfoară de liderii politici din acea perioadă.


”Este regretabil ceea ce s-a întîmplat 10 ani în urmă, este o pată neagră în istoria contemporană a Republicii Moldova, care, cu regret, nu a dus la schimbarea situației spre bine. Este o dezamăgire majoră a celor care au dorit atunci schimbări și așa și nu le-au văzut, ei au fost induși în eroare, au fost utilizați de lideri politici, pentru a-și atinge scopurile personale. Unii dintre ei stau la pușcărie, alții au plecat din politică, alții din nou încearcă să intre în politică sau la guvernare, cu aceleași lozinci, dar noi trebuie să ne întrebăm „Ce s-a schimbat?”. Poate a venit timpul să le dam voie altor forțe să guverneze, să vină stînga la guvernare”, a adăugat demnitarul.   


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load