Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Membrii comisiei parlamentare care investighează lovitura de stat, cu un mesaj pentru PDM

8 oct. 2019,, 14:08   Politică
3481 0

Membrii Comisiei parlamentare care investighează presupusul puci anticonstituțional l-au audiat astăzi pe fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, care ar povestit cu lux de amănunte tot ce s-a întîmplat în luna iunie, cînd democrații refuzau să plece de la guvernare.

Președintele comisiei, Mihai Popșoi, a declarat că discuția cu Gheorghe Cavcaliuc a fost „foarte lungă, deschisă și detaliată”. Acesta a fost întrebat ce indicații a primit atunci, „ce a făcut și ce nu a făcut”.

La audierile de astăzi s-au prezentat șeful Biroului de Curieri Speciali și președintele Asociației Procurorilor. „Toate argumentele și relatările celor care au fost audiați vor fi în raportul comisiei”, dă asigurări Popșoi.

Acesta s-a arătat indignat de faptul că membrii Partidului Democrat nu au venit la ședința comisiei: „Au decis să sfideze voința cetățenilor de a afla adevărul și să boicoteze ședințele comisiei”.

Mihai Popșoi a enumerat cîteva întrebări pe care intenționa să le adreseze democraților, dacă ar fi venit la audieri: „I-am fi întrebat dacă au depus acele sesizări la Curtea Constituțională din capul lor sau au fost sugerate de conducerea partidului”.


Pe fostul premier Pavel Filip, membrii comisiei intenționau să-l întrebe ce l-a determinat să semneze decretul de pe 9 iunie, prin care „și-a arogat dreptul de președinte și a dizolvat Parlamentul și tot în aceeași zi a decis data unor alegeri noi”.

„De unde atîta grabă și de unde atîta certitudine că ceea ce făcea e bine pentru țară? Cine l-a impus sau a fost intima lui convingere? Ar fi fost oportun să-și ia măcar cîteva zile și să discute cu cetățenii. Noi avem explicații de ce a făcut acest lucru, dar ar fi fost bine ca opinia lui să fie în acest raport al comisiei”, a comentat Mihai Popșoi.

Deputatul a precizat că raportul pe care îl va prezenta comisia nu va servi ca probă la dosarul procurorilor care investighează tentativa de lovitură de stat: „Este un demers în mare parte politic. Nu este de a judeca ceva și cine a avut dreptate. Este de a informa societatea și a oferi o imagine clară a ceea ce s-a întîmplat în iunie”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?