Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Mass-media: Moldova a contribuit prin offshore la transportul de armament în Armenia

6 aug. 2020,, 18:00   Politică
5732 4

Companiile offshore din Moldova au participat la transportul de armament în Armenia.

Acest lucru a fost relatat de portalul informațional analitic Minval.az, menționînd că, după cum s-a stabilit, o parte din proiectilele lansate de Forțele Armate ale Armeniei în cadrul provocărilor din 12-16 iulie în Regiunea Tovuz a Azerbaidjanului soldate cu moartea unui general, a 12 militari și unui civil au fost procurate de Armenia în Serbia. Totodată, a ieșit la iveală și faptul că acest armament a fost procurat și livrat cu concursul Moldovei.

După cum a comunicat Elshad Mammadli pentru portalul Minvaz.az, mortierele, lansatoare de rachete și proiectilele reactive achiziționate din septembrie 2019 pînă în vara anului 2020 de la uzina „Krușik” din orașul Valjevo care au fost folosite de armata armenească împotriva Azerbaidjanului în perioada 12-16 iulie au fost livrate prin Moldova.

Adică, inițial armele și munițiile au fost vîndute unei companii off-shore înregistrate în Zona Economică Liberă „Ungheni-Business”. Apoi, armamentul au fost transportat pe cale aeriană din Serbia în Moldova cu statutul unei încărcături offshore, apoi după reînregistrarea în Zona Economică Liberă „Ungheni-Business” acestea au fost livrate în Portul Internațional Liber Giurgiulești din Moldova. Din acest port, armamentul au fost trimis pe mare și pe uscat în Armenia, însoțit de acte cu ștampila vămii moldovenești.

„După cum au arătat investigațiile în această direcție, cu ajutorul companiilor moldovenești offshore, armele au fost transportate în Armenia nu numai din Serbia, dar și din alte țări. Menționăm că presa internațională a mediatizat deja scandalurile politice în mai multe țări în acest sens”, a scris el.


Elshad Mammadli și-a exprimat regretul în legătură cu aceste fapte, menționînd că Moldova pretinde că este o țară prietenoasă pentru Azerbaidjan și la fel ca el suferă de separatism, și în acest sens Chișinăul oficial întotdeauna a beneficiat de sprijinul Bakuului oficial, precum și al Serbiei. Moldova întotdeauna a primit asistență economică și umanitară, chiar și în perioada pandemiei, statul azerbaidjan și Ambasada sa au oferit sprijin material și umanitar pentru măsurile de combatere a coronavirusului în Moldova.

Potrivit sursei, nu este exclus că Azerbaidjanul va fi nevoit să-și revizuiască atitudinea față de țările care fac astfel de gesturi față de Armenia și comit acțiuni nechibzuite și inadecvate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?