Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Mandatul comisiei de anchetă în cazul loviturii de stat, prelungit

17 aug. 2019,, 15:30   Politică
2481 0

Hotărîrea legislativului pentru modificarea articolului 2 din Hotărîrea Parlamentului nr. 48/2019 pentru constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curţii Constituţionale şi al Procuraturii Generale a fost publicată sîmbătă, 17 august, în Monitorul Oficial.

Astfel, termenul de 60 de zile, indicat în document, va fi modificat cu termenul de 120 de zile.

În nota informativă a hotărîrii, autorii au specificat că termenul trebuie prelungit după ce la adresa Comisiei de anchetă nu au parvenit toate răspunsurile de la autoritățile sesizate, iar membrii comisiei nu au reușit să audieze toate persoanele care dețin sau ar putea deține informații cu privire la obiectul de anchetă.

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe data de 18 iunie şi este condusă de deputații Vladimir Țurcan şi Mihai Popșoi. Funcţia de secretar este asigurată de deputatul Dinu Plîngău. Din componența comisiei mai fac parte deputații Grigore Novac și Victor Gaiciuc. Fracțiunile PDM și Partidul ȘOR nu au delegat membri în componența acesteia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?