Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Nu va exista nici o coaliție. Dodon: PAS a făcut un pas, iar restul au spus nu!

7 iun. 2019,, 18:28   Politică
4433 5

Partidul Socialiștilor din Republic Moldova, a decis că nu va face coaliție cu cei din Blocul ACUM în condițiile înaintate de aceștea și este pregătit să meargă la alegeri anticipate.

Anunțul a fost făcut după ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Moldova, de către președintele țării Igor Dodon, transmite NOI.md

”Am văzut că deputații din blocul ACUM au rămas pe aceleași poziții. Evident în aceste condiții nu putem face coaliție cu cei din Blocul ACUM. Noi nu am dus negocieri cu PDM, noi nu am propus coaliție PDM-ului. La această etapă cel mai probabil că o să avem alegeri anticipate. Cel mai probabil în formatul actualului parlament trebuie de votat pentru un partid care are șanse să obțină majoritatea parlamentară singur. PAS a făcut doar un pas, însă restul colegilor săi au spus Nu!”, a spus Igor Dodon

Reamntim, Consiliul s-a întrunit după ce socialiștii au mers ieri la o întînire cu reprezentanții blocului ACUM iar azi dimineață au mers să se vadă cu reprezentanții PDM. Potrivit socialiștilor, la Consiliul Republican au fost discutate, ambele oferte atît ale democraților cît și cele ale blocului ACUM.

Toate acestea după ce miercuri, 5 iunie, Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a hotărît că va vota pentru un președinte al Parlamentului, propus de PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?