COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Maia Sandu vrea să vîndă străinilor pămînturile moldovenești - declarație

Maia Sandu vrea să vîndă străinilor pămînturile moldovenești - declarație

Lidera PAS Maia Sandu planifică să distrugă micii fermieri prin legiferarea vînzării pămîntului pentru străini.

Despre aceasta a povestit președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, în cadrul unei conferință de presă. Socialistul s-a adresat către agricultorii, care au fost aduși la protest de PAS și PPDA, „să știe să aleagă grîul de neghină”.

“Ambele aceste partide au fost anul trecut la guvernare, atunci grindina a afectat culturile agricole. Atunci Guvernul Sandu nu a oferit ajutor, nici nu a fost la ei să vadă, să discute. Vreau să îl întreb pe dl Slusari, de cîte ori ați fost anul trecut la Nord, ați discutat cu agricultorii și i-ați chemat la protest? Ministrul agricultorii din Guvernul Sandu a fost cel mai slab ministru din istoria Moldovei. Doamna propunea să facem must pentru copii în școli și grădinițe”, a declarat Furculiță.


Totodată, liderul celei mai mari fracțiuni parlamentare a amintit că în perioada cînd Maia Sandu s-a aflat la guvernare, aceasta s-a ocupat de optimizări, lucrul pe care vrea să îl facă și în domeniul agricol.

„Maia Sandu a închis școli cînd a fost ministru al Educației. Guvernul din care a făcut parte Sandu s-a ocupat de închiderea spitalelor. Pe această cale vreau să le spun agricultorilor că aceste forțe politice nu au alte soluții decît altă optimizare: să nu existe micii fermieri, ca să nu li se de subvenții, asta se va realiza prin permiterea străinilor să cumpere pămînturi în Moldova”, a mai spus Furculiță.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load