X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu: Vom curăța Moldova de oligarhi

3 iul. 2019,, 15:30   Politică
4685 6

Noile autorități ale Moldovei se află acum în proces de curățare a statului de oligarhi. Despre acest lucru a declarat premierul moldovean, Maia Sandu, într-un interviu acordat DW, vorbind despre modul în care noul guvern luptă cu consecințele aflării oligarhilor la putere și despre cum vede perspectiva țării.

"Slujitorii regimului lui Plahotniuc pleacă unul cîte unul. Cu toate acestea, ne dăm seama că unele instituții sînt încă controlate de ei. Și noi vom curăța statul pînă la capăt", a spus ea.

Răspunzînd la întrebarea de ce autoritățile au permis oligarhului Plahotniuc să fugă din țară atunci cînd acesta a renunțat la putere, premierul a menționat că acest alucru urmează să-l aflăm.

"Despre faptul că a părăsit țara am aflat abia după declarația publică a partidului său PDM privind recunoașterea noului guvern al Moldovei. Instituțiile care sînt responsabile de acest lucru încă nu ne-au putut prezenta informații clare despre modul în care Plahotniuc a reușit să părăsească țara. Evident că el a reușit să-și folosească influența pe care le avea în anumite instituții ale statului pentru a nu lăsa urme", a spus Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?