COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Maia Sandu va merge, totuși, la Washington, după prima vizită anulată

Maia Sandu va merge, totuși, la Washington, după prima vizită anulată

Premierul Maia Sandu spune că va merge la Washington peste aproximativ două sau trei săptămîni.

Chiar dacă s-au cheltuit niște bani, prim-ministra a anunțat că vizita programată pentru perioada 31 august - 4 septembrie a fost anulată, deoarece secretarul de stat american Mike Pompeo nu era disponibil să se vadă în acea zi cu delegația guvernamentală a Republicii Moldova.

„Eu merg la Washington. Am întîlniri importante acolo. Mă concentrez pe agenda concretă, proiecte și sprijin foarte concret. Data o decidem împreună, dar vizita se va întîmpla în următoarele 2-3 săptămîni, nu mai tîrziu”, a spus Maia Sandu.

În același timp, Maia Sandu a precizat că s-au cheltuit niște bani publici, dar aceștia ar fi justificați. „Evident că au fost cumpărate bilete, a fost făcută rezervarea la hotel. A venit solicitarea din partea departamentului de stat prin care am fost informați că înaltul oficial, cu care noi urma să ne întîlnim, Mike Pompeo nu este disponibil în acea zi. Evident că a trebuit să anulăm. Sînt niște cheltuieli justificate. Nu ține de noi amînarea acestei deplasări”, a explicat șefa Guvernului.


Guvernul a anunțat pe 31 august că vizita prim-ministrei în SUA, programată pentru perioada 31 august-4 septembrie, a fost amînată, pe motiv că s-a schimbat agenda secretarului de stat american Mike Pompeo, cu care urma să se întîlnească Maia Sandu.

La începutul lunii august, Maia Sandu a spus că va întreprinde o vizită la Washington, împreună cu mai mulți membri ai Guvernului. Șefa Executivului a spus că cel mai important element al vizitei este întîlnirea cu secretarul de stat american Mike Pompeo.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load