Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu şi-ar dori un Procuror General din afara țării

20 iun. 2019,, 19:36   Politică
3955 8

Maia Sandu a declarat că echipa sa și-ar dori ca noul Procuror General să fie o persoană din afara țării.

„Am prefera să fie un procuror din afara țării. Cel mai importat este să fie independent, profesionist și curajos”, a spus premierul.

Întrebată dacă a vorbit cu persoane care ar fi potențiale candidaturi, Maia Sandu a răspuns: „Am vorbit cu specialiști din domeniu dacă cred că există potențiali candidați care ar putea fi interesați și da, lumea este deshisă pentru așa ceva”.

Totodată, Sandu spune că-şi mai doreşte un procuror general independent, profesionist şi curajos, iar acesta să vină cît mai curînd în Parlament şi să ceară deputaţilor ridicarea imunităţii lui Vlad Plahotniuc.

„Sperăm să avem un procuror general independent care să vină în Parlament şi să ceară ridicarea imunităţii lui Vlad Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu la TVR Moldova.

Întrebată cum ar putea fi tras la răspundere Vlad Plahotniuc, avînd în vedere că acesta nu ocupat vreo funcţie în stat şi nu şi-a pus demnătura pe niciun document, Maia Sandu spune că o echipă de procurori independenţi ar putea să-i demonstreze culpa:

„Cel mai mare abuz (comis de Plahotniuc) a fost uzurparea puterii în stat, controlul şi subordonarea instituţiilor statului în propriile interese. O echipă de procurori buni cu siguranţă ar dovedi acest lucru”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?