COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Maia Sandu s-a adresat din nou Consiliului Superior al Procurorilor

Maia Sandu s-a adresat din nou Consiliului Superior al Procurorilor

Fostul premier Maia Sandu a ținut să adreseze un mesaj Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), în contextul demarării procedurilor de selectare a candidatului la funcția de procuror general, informează Noi.md.

Sandu și-a exprimat speranța că CSP nu va admite numirea unui procuror subordonat politic.

"Sper că membrii CSP vor înțelege, măcar în ultima clipă, pericolul extrem de mare asupra țării în urma numirii unui procuror loial unor politicieni, asupra căruia există acuzații în ceea ce privește integritatea, fără sprijin popular. Acesta va fi un procuror slab, care va acționa la comandă politică și va afecta negativ întreaga instituție a procuraturii la nivel național, dezamăgind oamenii care așteaptă de atîta vreme să li se facă dreptate, cît și la nivel internațional, dezamăgind partenerii noștri ce vor vedea în Republica Moldova, din nou, blocarea reformei justiției", a scris Maia Sandu pe Facebook.


Menționăm că la 28 noiembrie va avea loc interviul candidaților la funcția de procuror general. CSP a admis toate cele patru dosare ale candidaților și solicită de la o serie de instituții informații despre aceștia.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load