X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Maia Sandu: "Principala problemă constă în lipsa voturilor"

2 iun. 2020,, 14:00   Politică
5758 2

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar putea susține candidatul Platformei DA la funcția de prim-ministru al Moldovei. Cu toate acestea, principala problemă constă în lipsa voturilor cu ajutorul cărora ar putea fi numit un nou guvern.

Despre aceasta a declarat liderul PAS, Maia Sandu, într-un interviu, scrie point.md cu referire la cotidianul.md.

Fostul șef al Cabinetului de Miniștri a declarat că subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi recente cu reprezentanții Platformei DA.

"Am discutat propunerea lor, moțiunea de cenzură pe care au pregătit-o pentru demiterea Guvernului. Înaintarea moțiunii este un lucru, dar trebuie să ne gîndim și la ce va urma și cum vom aproba un guvern eficient", a spus politicianul, menționînd că la conducerea guvernului ar putea fi atît un reprezentant al Platformei DA, cît și un reprezentant PAS.

"Marea problemă sînt voturile. Nu avem 51 de voturi și sprijin politic pentru acest nou guvern. Sîntem deschiși pentru ofertele platformei DA. Dar deocamdată nu avem voturi, acestea sînt discuții artificiale", a adăugat președinta PAS.


Menționăm că pentru demiterea guvernului sînt necesare voturile a 51 de deputați. Același număr de voturi ale parlamentarilor este necesar pentru aprobarea noului cabinet de Miniștri.

În condițiile actuale, majoritatea parlamentară aparține PSRM și PDM, care au semnat în martie un acord de coaliție. Ambele partide au împreună 52 de deputați. Totodată, deputatul neafiliat Alexandru Oleinic votează deseori împreună cu majoritatea parlamentară PSRM-PDM.

Amintim că, cu cîteva săptămîni în urmă, liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a declarat că nu vede probleme în susținerea candidatului la funcția de prim-ministru din partea Platformei DA.

Anterior, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat că partidul pe care îl conduce este gata să preia conducerea guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?