X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Maia Sandu, despre o ,,schemă de corupție tolerată de guvernarea precedentă”

25 oct. 2019,, 17:30   Politică
4895 0

Maia Sandu spune că la 10 octombrie a atenționat opinia publică despre o schemă de corupție tolerată de guvernarea precedentă.

,,Pește neconform ajungea pe piața Republicii Moldova. Schema a fost stopată, directorul laboratorului și funcționarul implicat au fost suspendați din funcție, iar pe cauză s-a inițiat un proces penal”, a precizat Maia Sandu.

În ultima săptămînă ANSA a efectuat mai multe controale la întreprinderile care comercializează pește. În cadrul a 633 de controale au fost identificate zeci de loturi de produse neconforme, unele retrase din circuitul alimentar, altele lichidate.

,,Instituțiile statului trebuie să servească cetățeanul și să apere sănătatea publică de practici neoneste, dăunătoare, inițiate sau protejate de funcționari corupți”, a precizat Maia Sandu.

Amintim că, în urma controalelor Agenţiei, au fost constatate încălcări atît din partea furnizorilor, cît şi din partea administratorilor instituţiilor sau persoanelor responsabile de recepţionarea produselor alimentare folosite ulterior în alimentaţie. Potrivit specialiştilor ANSA, în mare parte, aceste încălcări ţin de livrarea produselor alimentare fără acte de provenienţă, cu etichetă incompletă, cu modificarea indicilor organoleptici (culoare, miros) şi cantitatea de apă în produs mai mare decît norma admisibilă, prezenţa produselor alimentare cu termenul expirat, precum şi prezenţa peştelui congelat afectat de paraziţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?