X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Maia Sandu, despre eliberarea lui Filat din pușcărie și datoriile față de el

28 iun. 2019,, 17:40   Politică
35070 1

Noul prim-ministru Maia Sandu a vorbit despre aflarea la închisoare al ex-premierului Vlad Filat, dar și despre o anumită eliberare, dacă este posibilă, transmite Noi.md.

Mai exact, Maisa Sandu a fost întrebată dacă ,,există acum fie o condiționalitate, fie o comunicare, fie vreo „datorie morală” să contribuiți la eliberarea lui? Se știe dacă ar putea fi eliberat degrabă?”.

,,Nu există nici o comunicare, nu există nici o condiționalitate și revin la ceea ce se întîmplă în justiție – eu sper foarte mult ca procurorii să ia decizii corecte, și nu decizii politice, sau decizii la indicația unor personaje care ar vrea să compromită acest guvern, inclusiv prin eliberarea unor oameni din închisoare, atunci cînd ei ar trebui să răspundă. Legea trebuie aplicată corect, iar toți cei care au comis acte de corupție, inclusiv în acest caz – Vlad Filat, trebuie să răspundă pentru ele”, a declarat Maia Sandu într-un interviu pentru Zdg.

Amintim că, Vlad Filat a fost condamnat la data de 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior, decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?