X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Maia Sandu comentează decizia de a face coaliție cu PSRM

6 iun. 2019,, 08:10   Politică
8126 1

După ce Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate a decis că va sprijini un președinte al Parlamentului înaintat de PSRM, președinta formațiunii, Maia Sandu, a declarat că această decizie nu poate fi impusă celorlalți membri ai blocului ACUM și că aceasta trebuie să și-o asume fiecare, atît partidul partener, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, cît și membrii care fac parte din societatea civilă. Declarația a fost făcută în platoul postului de televiziune TV8, transmite IPN.

Sîntem două partide politice cu organe de conducere în cadrul acestor partide, nu poate să decidă Consiliul blocului pentru fiecare partid în parte. Este o decizie extrem de complicată, este o decizie extrem de sensibilă, cu implicații care trebuie să fie discutate în fiecare partid. Așa s-a întîmplat că noi astăzi am avut decizia Consiliului Politic Național. Este absolut important ca în fiecare partid să se discute lucrurile astea pentru că aceasta înseamnă democrație internă”, spune Maia Sandu.

„Decizia majoritară a fost să ne asumăm acest risc, conștienți de implicații. În același timp se pare că este singura posibilitate să verificăm dacă există suficiente voturi în Parlament ca să începem acest proces al construcției de drept”, a menționat politiciana.

Maia Sandu spune că la momentul în care s-a luat decizia în cadrul PAS, nu s-a discutat despre un nume concret în funcția de președinte al Parlamentului propus de către socialiști. „Nu este foarte clar pentru că noi dacă PSRM va insista pe numele Zinaidei Grecanîi sau dacă mai este spațiu de decizie să se schimbe ceva acolo. Noi o să încercăm să purtăm discuții chiar mîine ca să ne clarificăm”, a spus politiciana.

Miercuri, 5 iunie, Consiliul Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu, a decis că va vota pentru un președinte al Parlamentului propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Decizia a fost luată cu 46 de voturi „pentru” și un vot „împotrivă”. Biroul Politic Permanent al Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr a decis convocarea în regim de urgență a ședinței Consiliului Politic Național al partidului pentru astăzi, 6 iunie. Ora și locul întîlnirii nu au fost anunțate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?