Maia Sandu anunță despre separarea unui minister

Maia Sandu anunță despre separarea unui minister

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale ar putea reveni la forma inițială, de pînă la reforma administrației centrale implementată de Guvernul Filip, cînd existau două instituții separate - Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei. 


Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Maia Sandu, atunci cînd a prezentat noua conducătoare a ministerului, pe Ala Nemerenco.


„A fost o decizie proastă alipirea celor două ministere. O să optez pentru separarea celor două ministere, pentru că sînt agende complicate pe fiecare dintre dimensiuni - sănătate, protecție socială”, a spus Maia Sandu în aplauzele celor prezenți în sală.


Noua ministră a Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a anunțat „restructurări” la instituție pe care o va conduce, iar printre prioritățile sale se numără majorarea salariilor pentru angajații din sistemul medical și cel al protecției sociale, pentru ca aceștia aă „nu mai fie nevoiți să accepte plăți care îi umilesc”. 


De asemenea, Ala Nemerenco s-a angajat să combată corupție din domeniile pe care le va gestiona, astfel încît pacientul să nu chite alte plăți „în plic”, decît cele care rezultă din contribuțiile obligatorii.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load